| | Sitemap | EN | MK
Lajme të përgjithshme
Drejtori i ESHPI-së mirëpriti përfaqësues të Zyrës Europiane të Patentave

Me datë 26 Shkurt, 2024, drejtori i ESHPI-së, z. Blerim Idrizi mirëpriti delegacionon e zyrës europiane të patentave, z. Paul Tubbing, udhëheqës i departamentit p&eu.. Lexo më shumë

Publikuar më 28.02.2024
Lundrim Paçuku emërohet zëvendes drejtorë i ESHPI-së

Më 13 shkurt, Lundrim Paçuku merr zyrtarisht postin e zëvendësdrejtorit të Entit Shtetëror për Pronësi Industriale. Ai theksoi se do të jetë i p&eu.. Lexo më shumë

Publikuar më 19.02.2024
"30 vjet" Enti Shtetëror i Pronësisë Industriale

Më 7 dhjetor, Enti Shtetëror për Pronësi Industriale i Republikës së Maqedonisë së Veriut shënoi 30 vjet nga ekzistenca e tij. Manifestimin solemn e hapi z.. Lexo më shumë

Publikuar më 09.12.2023
Drejtori i ESHPI-së mirëpriti delegacionin e EUIPO-s

Drejtori Blerim Idrizi më 06.12.2023 në ambientet e ESHPI-së, realizoi një takim dypalësh me z.Ibon Ormazabal nga Departamenti për Bashkëpunim Ndërkombëtar.. Lexo më shumë

Publikuar më 06.12.2023
Drejtori Idrizi mirëpriti homologët nga Bullgaria

Më 6 dhjetor 2023, në ambientet e Entit Shtetëror për Pronësi Industriale të Republikës së Maqedonisë së Veriut u mbajt takim dypalësh me Zyr&eum.. Lexo më shumë

Publikuar më 06.12.2023
Drejtori i ESHPI-së mirëpriti delegacionin e WIPO-s

Drejtori i Entit Shtetëror për Pronësi Industriale, Blerim Idrizi, ka zhvilluar një takim me z. Habib Asan, Drejtor i Departamentit për Vendet në Tranzicion dhe Zhvillim .. Lexo më shumë

Publikuar më 06.12.2023
Kumtesë për provimin profesional për përfaqësues për pronësi industriale

             Në bazë të neneve 279 dhe 280 nga Ligji për pronësi industriale (“Gazeta zyrtare e Republikë.. Lexo më shumë

Publikuar më 05.12.2023
Thirrje publike

Thirrje publike për përzgjedhjen e personit juridik që ushtron një veprimtari ose posedon leje për grumbullimin dhe/ose transportimin, përpunimin, riciklimin dhe asgj&eum.. Lexo më shumë

Publikuar më 14.11.2023
Ekspozita Ndërkombëtare 44- MAKINOVA 2023 dhe 21- EKONOVA 2023

Në shenjë të bashkëpunimit afatgjatë me Teknikën popullore dhe Unionin e Shpikësve dhe Autorëve të Përmirësimeve Teknike - SPATUM, përfaq&eu.. Lexo më shumë

Publikuar më 13.11.2023
Drejtori I ESHPI-së mirëpret homologët e Republikës së Kosovës

Drejtori i Entit Shtetëror për Pronësi Industriale z. Blerim Idrizi, sot në hapësirat e punës  mirëpriti delegacionin e Agjencisë për Pronësi Ind.. Lexo më shumë

Publikuar më 28.09.2023
Edicioni i 4-të i Konferencës së Ndërmjetësimit të Pronësisë Intelektuale

Më datat 19 dhe 20 tetor 2023 do të mbahet edicioni i 4-të i Konferencës së Ndërmjetësimit të Pronësisë Intelektuale. Ky event synon të bashkoj&.. Lexo më shumë

Publikuar më 18.08.2023
Firmoset memorandum mirëkuptimi ndërmjet ESHPI-së dhe EUIPO-s

Firmoset memorandum mirëkuptimi për basshkëpunim bilateral ndërmjet: Zyra shtetërore e pronësisë industriale e Republikës së Maqedonisë Veriore (ESH.. Lexo më shumë

Publikuar më 21.07.2023
Nënshkruhet memorandumi për bashkëpunim në sferën e Pronësisë Industriale mes Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Republikës së Shqipërisë

Drejtori i Entit Shtetërorë për Pronësi Industriale z. Blerim Idrizi sot qëndroi për vizitë zyrtare në Tiranë të Republikë së Shqipëris.. Lexo më shumë

Publikuar më 05.06.2023
U mbajt konferenca "Pronësia Intelektuale dhe Gratë, Inovacioni dhe Kreativiteti"

Në kuadër të bashkëpunimit bilateral me Agjencinë për Pronësi Industriale të Republikës së Kosovës,🇽🇰 si dhe për të festuar së b.. Lexo më shumë

Publikuar më 26.04.2023
26 Prilli - Dita e Pronësisë Intelektuale

Me rastin e 26 Prillit - Ditës së Pronësisë Intelektuale, përfaqësues të Entit Shtetëror për Pronësi Industriale morën pjesë në panel d.. Lexo më shumë

Publikuar më 27.04.2023
U mbajt provimi profesional për përfaqësues

Më datë 05.04.2023, në ambientet e Fakultetit Juridik “Justiniani i Parë”, u mbajt provimi profesional për përfaqësues. Me provimin profesional u kontrol.. Lexo më shumë

Publikuar më 18.04.2023
Sot në Bruksel filloi shqyrtimi Dypalësh për Kapitullin 7 - Të Drejtat e Pronësisë Intelektuale nga Klasteri 2 - Tregu i Brendshëm

Sot në Bruksel filloi shqyrtimi Dypalësh për Kapitullin 7 - Të Drejtat e Pronësisë Intelektuale nga Klasteri 2 - Tregu i Brendshëm. Pas përgatitjeve intensive n.. Lexo më shumë

Publikuar më 25.01.2023
KUMTESË për provimin profesional për përfaqësues për pronësi industriale

             Në bazë të neneve 279 dhe 280 nga Ligji për pronësi industriale (“Gazeta zyrtare e Republikë.. Lexo më shumë

Publikuar më 05.12.2022
Ekspozita ndërkombëtare 43- Makinova 2022 dhe 20- Ekonova 2022

Еdhe këtë vit, në shenjë bashkëpunimi me Teknologjinë Nacionale dhe Unionin e Shpikësve dhe Autorëve të Përmirësimeve Teknike - SPATUM, përf.. Lexo më shumë

Publikuar më 11.11.2022
Skriningu shpjegues i Maqedonisë së Veriut për Kapitullin 7 – Të drejtat për pronësi intelektuale, në Bruksel

Më 12/10/2022 në Bruksel, u mbajt takimi për skriningun shpjegues ndërmjet përfaqësuesve të Komisionit Evropian dhe përfaqësuesve të Maqedonisë s.. Lexo më shumë

Publikuar më 13.10.2022
Njoftim

Më 13 tetor 2022, drejtori i Entit Shtetëror për Pronësi Industriale, Mr.Ibush Jusufi, ka dhënë Vendime për ngritjen në detyrë të tre nëpunë.. Lexo më shumë

Publikuar më 10.11.2022
Njoftim

Të nderuar,   Enti Shtetëror i Pronësisë Industriale, duke filluar nga data 1 Gusht 2022, është i gatshëm të pranojë dokumentacione në adres&eum.. Lexo më shumë

Publikuar më 01.08.2022
Takim ndërmjet përfaqësuesve të EUIPO-s dhe zyrave nacionale për pronësi intelektuale të vendeve të Ballkanit Perëndimor
Takim ndërmjet përfaqësuesve të EUIPO-s dhe zyrave nacionale për pronësi intelektuale të vendeve të Ballkanit Perëndimor

Më 15.07.2022 në Gjenevë, në margjinat e Asamblesë së Përgjithshme të Organizatës Botërore të Pronësisë Intelektuale u mbajt takimi v.. Lexo më shumë

Publikuar më 20.07.2022
Lajmërim

  Të nderuar, Enti Shtetëror për Pronësi Intelktuale (EHPI) për shkak të zhvendosjes në lokacion të ri nuk është në gjendje të pranoj.. Lexo më shumë

Publikuar më 20.07.2022
Njoftim - ESHPI zhvendoset në lokacion të ri

Të nderuar/a, Ju njoftojmëse Enti Shtetëror për Pronësi Industriale nuk do të punojë sot më date 14.07.2022 nga ora 14:00-16:30 dhe nesër më datë.. Lexo më shumë

Publikuar më 20.07.2022
U nënshkrua Marrëveshja e Bashkëpunimit 2021-2023 ndërmjet EPO-s dhe Entit Shtetëror për Pronësi Industriale

Me datë 28 qershor 2022 në Munih u nënshkrua Marrëveshja e Bashkëpunimit ndërmjet z. Ibush Jusufi, drejtor i Entit Shtetëror për Pronësi Industriale dhe z... Lexo më shumë

Publikuar më 20.07.2022
Fjalimi i Drejtorit të Përgjithshëm të WIPO-s Daren Tang me rastin e 26 Prillit

“Ky mesazh është për të rinjtë që po punojnë për të përmirësuar botën tonë. Ju jeni krijuesit e ndryshimeve që na ndihmoni t.. Lexo më shumë

Publikuar më 26.04.2022
Memorandum bashkëpunimi me Odën Ekonomike të Maqedonisë Veri-Perendimore

Drejtori i Entit Shtetëror për Pronësi Industriale, z. Ibush Jusufi dhe Drejtori ekzekutiv, I Odës Ekonomike për Maqedoninë Veri-Perendimore, z. Drilon Iseni duke konside.. Lexo më shumë

Publikuar më 21.04.2022
Projektstrategjia Nacionale për pronësi intelektuale 2022-2026

Në kuadër të Projektit "Mbështetja e Entit Shtetëror të pronësisë industriale"Nr.SIEA2-167,e finansuar nëpërmjet ,"Kontratës me Komusionin Evropi.. Lexo më shumë

Publikuar më 13.04.2022
Takim pune ndërmjet drejtorit të FIZHT Festim Halili dhe zv.drejtorit të ESHPI-së Blerim Idrizi

U zhvillua takim pune ndërmjet dy Institucioneve të ngjashme në fushëveprimin e tyre. Në takim u bisedua për forcimin e bashkëpunimit të mëtejshëm duk.. Lexo më shumë

Publikuar më 31.03.2022
U mbajt provimi profesional për përfaqësuesit

Në datat 16 dhe 17 mars në ambientet e ESHPI-së është mbajtur Provimi për Përfaqësues, ku kandidatët që i janë nënshtruar pjesës me shk.. Lexo më shumë

Publikuar më 18.03.2022
Shpikjet elektrike të policit nga Tetova

Drejtori i ESHPI-së z. Ibush Jusufi sot e priti  efektivin dhe inovatorin, z. Ali Kasamin. Përveç profesionit, z. Kasami merret me inovacione, sidomos me ato elektrike si dhe ele.. Lexo më shumë

Publikuar më 15.03.2022
Drejtori i ESHPI-së mirëpriti homologen e tij nga Republika e Shqipërisë

Në kuadër të Marrëveshjes së nënshkruar mes dy institucioneve homologe, Drejtori i Entit Shtetëror për Pronësi Industriale, z. Ibush Jusufi mirëpriti .. Lexo më shumë

Publikuar më 10.03.2022
U mbajt Komiteti i 42-të Ndërqeveritar për Pronësinë Intelektuale dhe Burime Gjenetike, Njohuri Tradicionale dhe Folklor

Javën e kaluar, drejtori i ESHPI-së morri pjesë në Komitetin e 42-të Ndërqeveritar për Pronësinë Intelektuale dhe Burime Gjenetike, Njohuri Tradicionale dh.. Lexo më shumë

Publikuar më 07.03.2022
ESHPI mirëpriti inovatorin e ri nga Tetova

Sot Drejtori I ESHPI-së Ibush Jusufi së bashku me zv. Drejtorin Blerim Idrizi mirëpritën inovatorin e ri, Amin Osmani nga Bogovina e Tetovës. Gjatë takimit Aminit iu dor&.. Lexo më shumë

Publikuar më 17.02.2022
UPDATE: Shërbimi për azhurim ditor të bazave të dhënave është kthyer me sukses në funksionim

Përdorues të nderuar,  Ju informojmë që shërmbimi për azhurim ditor të bazave për kërkim të markave tregtare dhe dizajneve i.. Lexo më shumë

Publikuar më 14.02.2022
Lajmërim: databaza për kërkim të markave tregtare dhe dizajneve industriale nuk është e azhuruar

Përdorues të nderuar,  Ju informojmë që për probleme teknike me IT sistemet e brenshmë, shërmbimi për azhurimin e bazave për kërkim të mark.. Lexo më shumë

Publikuar më 11.02.2022
Takim pune me përfaqësues nga Fakulteti Juridik “Justiniani i Parë”nga Universiteti “Shën Kirili dhe Metodi”

Sot, u.d. Drejtori Ibush Jusufi priti ne zyrat e Entit Shtetëror për Pronësi Industriale përfaqësues nga Fakulteti Juridik “Justiniani i Parë” nga Universitet.. Lexo më shumë

Publikuar më 08.02.2022
Vizitë nga Zyra për Pronësi Intelektuale e Bashkimit Europian (EUIPO)

Me datë 14.12.2021 Zyra për pronësi intelektuale e Bashkimit Europian (EUIPO) filloi orgazimin e një puntorie teknike me shtetet anëtare të CEFTA-s për të vlers.. Lexo më shumë

Publikuar më 15.12.2021
KUMTESË për provimin profesional për përfaqësues për pronësi industriale

Në bazë të neneve 279 dhe 280 nga Ligji për pronësi industriale (“Gazeta zyrtare e Republikës së Maqedonisë” nr. 21/09, 24/11, 12/14, 41/14, 152/15,.. Lexo më shumë

Publikuar më 07.12.2021
Shpërblehen tre shpikjet më inovative maqedonase në kuadër të MAKINOVA 2021

Enti Shtetëror për Pronësisë Industriale si institucion në kuadër të aktiviteteve promovuese të të drejtave të pronësisë industriale, prej v.. Lexo më shumë

Publikuar më 07.12.2021
Asambleja e 62 -të e Përgjithshme e Organizatës Botërore të Pronësisë Intelektuale (WIPO)

Përfaqësuesit e Entit Shtetëror për Pronësi Industriale të Republikës së Maqedonisë së Veriut nga data 04.10 deri më 08.10 2021marrin pjesë .. Lexo më shumë

Publikuar më 05.10.2021
Panairi Ndërkombëtar i Inovacionit - ISIF21 u mbajt në Stamboll, Republika e Turqisë

Në Panairin Ndërkombëtar të Inovacionit (ISIF21) të mbajtur për herë të 6 -të, nga 21-26 Shtator 2021 në Stamboll, Republika e Turqisë, organizua.. Lexo më shumë

Publikuar më 30.09.2021
Gerasimovski dhe Iseni: Mbrojtja e të drejtave është baza për zhvillimin e biznesit

Vazhdon bashkëpunimi mes Entit Shtetëror për Pronësi  Industriale dhe Odës Ekonomike të Maqedonisë Veriperëndimore. Drejtori i ESHPI-së Goran Gerasimo.. Lexo më shumë

Publikuar më 20.09.2021
Vizita në kompani për mbrojtje më të madhe të të drejtave të pronësisë industriale

Drejtori i Entit Shtetëror për Pronësi  Industriale, Goran Gerasimovski, sot pati një takim pune me Antoni Peshev - Drejtor Ekzekutiv i Odës Ekonomike të RMV-së.. Lexo më shumë

Publikuar më 20.09.2021
Memorandumi i Bashkëpunimit me Fakultetin e Inxhinierisë Mekanike, Shën. Kirili dhe Metodi

Enti Shtetëror për Pronësi Industriale nënshkroi një Memorandum Bashkëpunimi me Fakultetin e Inxhinierisë Mekanike, Shën. Kirili dhe Metodi-Shkup. Brenda kë.. Lexo më shumë

Publikuar më 03.08.2021
Memorandumi i Bashkëpunimit me Fakultetin Juridik "Iustinianus Primus"

Enti Shtetëror për Pronësi Industriale nënshkroi një Memorandum Bashkëpunimi me Fakultetin Juridik "Iustinianus Primus" - Shkup, Shën. Kyril and Methodius ”n&e.. Lexo më shumë

Publikuar më 03.08.2021
Shoqata Kombëtare e Shpikësve të Maqedonisë feston ditëlindjen e saj të 5 -të jubilee

Inovacioni drejton biznesin, ekonominë dhe shoqërinë, dhe bashkëpunimi i suksesshëm midis institucioneve është një motiv dhe siguri për novatorët dhe .. Lexo më shumë

Publikuar më 03.08.2021
Këshilli I 167-të Administrativ i EPO-s

Sot marrim pjesë në Këshillin e 167-të Administrativ të organizuar nga EPO me shtetet anëtare në rrjet. Takimi prezantoi punën për vitin 2020 me progresin .. Lexo më shumë

Publikuar më 30.06.2021
Takim me Drejtorin e Përgjithshëm të Organizatës Botërore të Pronësisë Intelektuale

Në takimin e sotëm me Drejtorin e Përgjithshëm të Organizatës Botërore të Pronësisë Intelektuale (WIPO), Z. Darren Tang, diskutuam për Planin e R.. Lexo më shumë

Publikuar më 25.06.2021
Takim mes ZBEPI dhe Zyrave të Pronësisë Industriale të Ballkanit Perëndimor

ESHPI morri pjesë në takimin e të nivelit të lartë vjetor të zhvilluar nga Zyra e Bashkimit  Europian të Pronësisë Intelektuale me drejtues të in.. Lexo më shumë

Publikuar më 25.06.2021
Takim konsultativ me palët e CEFTA-s për një projekt të mundshëm të EUF-së

Republika e Maqedonisë së Veriut morri pjesë në takimin konsultues me vendet e CEFTAs mbi një tentativë inkurajuese të një projekti të financuar nga BE n&e.. Lexo më shumë

Publikuar më 25.06.2021
Takimi i 15-të vjetor i bashkëpunimit me shtetet anëtare të EPO-s

Takimi i 15-të Vjetor për Bashkëpunimin me Shtetet Anëtare të Organizatës Evropiane të Patentave (EPO) po mbahet sot. Takimi diskutoi ndryshimet në shumë o.. Lexo më shumë

Publikuar më 11.05.2021
Konferenca Ndërkombëtare Trendet e Transformimit Digjital Pronësia Intelektuale dhe Inteligjenca Artificiale

Sot ESHPI merr pjesë në konferencën ndërkombëtare  Trendet e Transformimit Digjital Pronësia Intelektuale dhe Inteligjenca Artificiale  organizuar nga Zyra Fede.. Lexo më shumë

Publikuar më 22.04.2021
Studentëve të FIETI ua prezantuam rëndësinë dhe domethënien e pronësisë industriale

Me ftesë të Prof. Dr. Hristina Spasevska, Prorektor i UKIM, Drejtor i Entit Shtetëror për Pronësi Industriale Goran Gerasimovski sot për herë të parë mbajt.. Lexo më shumë

Publikuar më 26.03.2021
Thellimi i bashkëpunimit midis Entit Shtetëror për Pronësi Industriale dhe Ministrisë së Punëve të Brendshme

Entit Shtetëror për Pronësi Industriale dhe Ministria e Punëve të Brendshme po thellojnë bashkëpunimin në luftën kundër piraterisë dhe shkeljes s.. Lexo më shumë

Publikuar më 11.03.2021
U mbajt provimi profesional për përfaqësuesit

Sot në Fakultetin e Drejtësisë, kandidatët për përfaqësues e kaluan pjesën me shkrim dhe me gojë të provimit profesional, me të cilin u duhet t&e.. Lexo më shumë

Publikuar më 09.03.2021
125 vjetori i Entit Hungarez për Pronësi Intelektuale

Sot, Drejtori I ESHPI-së, z. Goran Gerasimovski morri pjesë në manifestimin me rastin e 125 vjetorit të themelimit të Entit Hungarez për Pronësi Intelektuale, që.. Lexo më shumë

Publikuar më 09.03.2021
Takimi i gjashtëmbëdhjetë i Nënkomitetit për Tregun e Brendshëm dhe Konkurrencën

Enti Shtetëror për Pronësi Industriale, si bartës i Kapitullit 3.07 - Të Drejtat e Pronësisë Intelektuale, morri pjesë në takimin e gjashtëmbëdhj.. Lexo më shumë

Publikuar më 09.03.2021
Kumtesë për provimin profesional për përfaqësues

Të nderuar, Ju njoftojmë se provimi profesional për përfaqësuesit në procedurën e mbrojtjes së të drejtave të pronësisë industriale do t&eu.. Lexo më shumë

Publikuar më 09.03.2021
Enti Shtetëror për Pronësi Industriale nënshkroi Memorandum Bashkëpunimi me FIZHT

Sot, Enti Shtetëror për Pronësi Industriale nënshkroi  Memorandum Bashkëpunimi me Fondin për Inovacion dhe Zhvillim Teknologjik. Qëllimi i këtij bashkë.. Lexo më shumë

Publikuar më 09.03.2021
Takim pune me Drejtorin e Agjencisë për Tërheqjen e Investimeve të Huaja

Sot, Goran Gerasimovski, Drejtori i Entit Shtetëror për Pronësi Industriale u takua me Drejtorin e Agjencisë për Tërheqjen e Investimeve të Huaja, Dejan Pavleski.&nb.. Lexo më shumë

Publikuar më 09.03.2021
Vizitë pune me Drejtorin e Fondit për Inovacion dhe Zhvillim Teknologjik

Drejtori i Entit Shtetërorë për Pronësi Industriale Goran Gerasimovski sot u takua me Drejtorin e Fondit për Inovacion dhe Zhvillim Teknologjik Kosta Petrov. Gjatë takimi.. Lexo më shumë

Publikuar më 30.11.2020
KUMTESË për provimin profesional për përfaqësues për pronësi industriale

Në bazë të neneve 279 dhe 280 nga Ligji për pronësi industriale (“Gazeta zyrtare e Republikës së Maqedonisë” nr. 21/09 dhe 24/2011) dhe nenet 2 dhe .. Lexo më shumë

Publikuar më 25.11.2020
U mbajt Komiteti I 88-të për mbështetje teknike dhe operacionale i EPO-s

Drejtori i ESHPI-së Goran Gerasimovski morri pjesë në Komitetin për mbështetje teknike dhe operacionale të EPO-s, i cili u mbajt dje dhe sot. Në 4 vitet e ardhshme,.. Lexo më shumë

Publikuar më 12.11.2020
ESHPI në vebinar të OBPI: Pronësia Intelektuale dhe Inteligjenca Artificiale

Enti Shtetëror për Pronësi Industriale morri pjesë në sesionin e tretë të Webinarit të Organizatës Botërore të Pronës Intelektuale (OBPI). T.. Lexo më shumë

Publikuar më 12.11.2020
Blerim Idrizi emërohet Zëvendës Drejtor i ESHPI-së

Më datë 2 Nëntor Blerim Idrizi morri detyrën e Zëvendës Drejtorit të Entit Shtetërorë për  Pronësi Industriale. Ai theksoi se do të je.. Lexo më shumë

Publikuar më 12.11.2020
U mbajt Komiteti i 125-të i Buxhetit dhe Financës

Drejtori i ESHPI-së, M-r Goran Gerasimovski dje morri pjesë në Komitetin e 125-të të Buxhetit dhe Financës organizuar nga Zyra Europiane e Patentave.Gjatë këtij.. Lexo më shumë

Publikuar më 29.10.2020
Takim pune në Universitetin "Shën. Kirili dhe Metodi"

Drejtori i Entit Shtetërorë për Pronësi Industriale, M-r Goran Gerasimovski sot në Universitetin "Shën. Kirili dhe Metodi në Shkup pati një takim pune me Prof. .. Lexo më shumë

Publikuar më 29.10.2020
Njoftim për emërimin e Drejtorit të ri të ESHPI

Sot Zëvendës Drejtori aktual Goran Gerasimovski merr zyrtarisht funksionin e Drejtorit të Entit Shtetërore për Pronësi Industriale. "Të gatshëm për sfida .. Lexo më shumë

Publikuar më 28.10.2020
Indeksi i Inovacionit Global për vitin 2020

Organizata Botërore për Pronësi Intelektuale (OBPI, WIPO) së bashku me INSEAD dheUniversiteti Kornel shpalli Indeksin e Inovacionit Global (IIG) për vitin 2020. Ky ësht&e.. Lexo më shumë

Publikuar më 16.09.2020
WIPO - informacione të dobishme rreth COVID - 19

Informohen përdoruesit se Organizata Botërore pë Pronësi Intelektuale (WIPO) publikon në faqen e saj të internetit informacione të rëndësishme se si merret.. Lexo më shumë

Publikuar më 24.04.2020
Njoftim

Enti Shtetëror për Pronësi Industriale informon se Manifestimi tradicional vjetor Patenta e Vitit dhe festimi i 26 Prillit - Ditës Botërore të Pronësisë Intelek.. Lexo më shumë

Publikuar më 24.04.2020
Indeksi i patentave për vitin 2019

Teknologjitë digjitale zenë vendin e parë në aplikimet për patentë evropiane Enti Evropian për Patenta pranoi rekord aplikimesh me 181 000 aplikime në vitin .. Lexo më shumë

Publikuar më 13.03.2020
Vizitë pune e Drejtoreshës së DPPI-së të Republikës së Shqipërisë

Мë datë 6 dhe 7 Shkurt 2020 Entin Shtetëror për Pronësi Industriale të Republikës së Maqedonisë së Veriut e vizitoi një delegacion i kryesuar nga.. Lexo më shumë

Publikuar më 13.03.2020
Lajmërim: Probleme teknike me web faqen e ESHPI

Të nderuar kliente,  Ju informojmë që për shkaqë teknike disa pjesë të përmbatjes nuk mund të shkarkohet nga web faqja e Entit Shtetëror pë.. Lexo më shumë

Publikuar më 31.01.2020
Tre akcione koordinuese të realizuara nga TKPI në Qershor 2019

Trupi Koordinues për Pronësinë Intelektuale, në kuadër të kompetencave për vendosjen e koordinimit në zbatimin e mbrojtjes së të drejtave të pron.. Lexo më shumë

Publikuar më 10.02.2020
KUMTESË për provimin profesional për përfaqësues për pronësi industriale

Në bazë të neneve 279 dhe 280 nga Ligji për pronësi industriale (“Gazeta zyrtare e Republikës së Maqedonisë” nr. 21/09 dhe 24/2011) dhe nenet 2 dhe .. Lexo më shumë

Publikuar më 21.11.2019
ESHPI bëhet pjesë e DesignClass

Me 30 shtator 2019, Enti shtetëror për pronësi industriale i Republikës së Maqedonisë Veriore zyrtarisht filloi me përdorimin e termeve nga lista e bazës së.. Lexo më shumë

Publikuar më 02.10.2019
Takim pune me përfaqësuesit e Zyrës Evropiane të Patentave
Takim pune me përfaqësuesit e Zyrës Evropiane të Patentave

Më 2 Shtator 2019, një delegacion i Zyrës së Patentave Evropiane të udhëhequr nga z. Simon White - nga Bashkëpunimi IT dhe z. Christoph Browarnyj - nga Bashkëpu.. Lexo më shumë

Publikuar më 03.09.2019
Indeksi i Inovacionit Global për vitin 2019

Organizata Botërore për Pronësi Intelektuale (OBPI, WIPO) së bashku me INSEAD dheUniversiteti Kornel shpalli Indeksin e Inovacionit Global (IIG) për vitin 2019. Ky ësht.. Lexo më shumë

Publikuar më 30.07.2019
26 Prill - Dita Botërore e Pronësisë Intelektuale

26 prillin, Dita Botërore e Pronësisë Intelektuale, Enti Shtetëror për Pronësi Industriale i Republikës së Maqedonisë së Veriut e shënoi me nj&eu.. Lexo më shumë

Publikuar më 30.04.2019
26 Prill - Dita botërore e PI dhe Patenti i vitit

Me rastin e shënimit të "26 Prillit - Ditës Botërore të pronësisë intelektuale", Enti shetëtor për pronësi industriale do ta organizojë manifesti.. Lexo më shumë

Publikuar më 23.04.2019
Takim sqarues për Kapitullin 7 - Ligji për Pronësinë Intelektuale

Më 07 dhe 8 shkurt 2019 në Bruksel u mbajt takimi shpjegues për Kapitullin 7 - E drejta e Pronësisë Intelektuale, si pjesë e procesit të nisur të verifikimit p&.. Lexo më shumë

Publikuar më 22.02.2019
Me mbrojtjen e të drejtave të pronësisë intelektuale epromovojmë potencialin krijues në vend

  U mbajt seanca e parë e Trupit Koordinues për Pronësinë Intelektuale, të themeluar sipas rekomandimeve të organeve dhe institucioneve relevante evropiane dhe nd.. Lexo më shumë

Publikuar më 22.02.2019
ESHPI bëhet pjesë e Global Brand dhe Global Design Database

Më 21 Dhjetor të vitit 2018, Enti shtetëror për pronësi industriale i Republikës së Maqedonisë të dhënat e saja për marka tregtare dhe dizajne in.. Lexo më shumë

Publikuar më 24.12.2018
Ndarja e çmimeve ne MAKINOVA 2018
Ndarja e çmimeve ne MAKINOVA 2018

Enti Shtetëror për Pronësi Industriale në kuadër të aktiviteteve promovuese të të drejtave të pronësisë industriale, për vite me rradh&eum.. Lexo më shumë

Publikuar më 16.11.2018
Konferencë: Transferimi i teknologjisë dhe të drejtave të pronësisë intelektuale në Republikën e Maqedonisë

Në kuadër të aktiviteteve me rastin e shënimit të 25 vjetorit të themelimit, Enti Shtetëror për Pronësi Industriale, më 18 tetor, organizoi konferenc&.. Lexo më shumë

Publikuar më 25.10.2018
Konferencë me temë Transferimi i teknologjisë dhe të drejtave të pronësisë intelektuale në Republikën e Maqedonisë

Enti Shtetëror për Pronësi Industriale, në kuadër të aktiviteteve për të shënuar 25 vjetorin e themelimit, do të organizojë një konferenc&eu.. Lexo më shumë

Publikuar më 09.10.2018
Njoftim për provimin profesional për përfaqësues për pronësi industriale

NJOFTIM Në bazë të neneve 279 dhe 280 nga Ligji për pronësi industriale (“Gazeta zyrtare e Republikës së Maqedonisë” nr. 21/09 dhe 24/2011) dhe nen.. Lexo më shumë

Publikuar më 04.10.2018
 "25 vjet ESHPI - Muaji i PI" - Shkup
"25 vjet ESHPI - Muaji i PI" - Shkup

Më 20 dhe 21 shtator aktivitete në kuadër të fushatës "25 vjet ESHPI - Muaji i PI" u mbajtën ne Shkup. Ky ishte edhe qyteti i fundit i kampanjës.U organizua nj&eum.. Lexo më shumë

Publikuar më 23.09.2018
"25 vjet ESHPI - Muaji i PI" - Tetovë
"25 vjet ESHPI - Muaji i PI" - Tetovë

Më 17 dhe 18 shtator vazhduan aktivitetet në kuadër të fushatës "25 vjet ESHPI - Muaji i PI" në Tetovë. U organizua një mini seminar për të drejtat .. Lexo më shumë

Publikuar më 19.09.2018
"25 vjet ESHPI - Muaji i PI" - Ohër dhe Strugë
"25 vjet ESHPI - Muaji i PI" - Ohër dhe Strugë

Më 12 dhe 13 shtator vazhduan aktivitetet në kuadër të fushatës "25 vjet ESHPI - Muaji i PI", këtë herë në Ohër dhe Strugë. Në Ohër u.. Lexo më shumë

Publikuar më 15.09.2018
"25 vjet ESHPI - Muaji i PI" - Manastir
"25 vjet ESHPI - Muaji i PI" - Manastir

Më 11 dhe 12 shtator vazhduan aktivitetet në kuadër të fushatës "25 vjet ESHPI - Muaji i PI", këtë herë Manastir . Një mini seminar për të drej.. Lexo më shumë

Publikuar më 13.09.2018
"25 vjet ESHPI - Muaji i PI" - Strumicë
"25 vjet ESHPI - Muaji i PI" - Strumicë

Më 7 dhe 8 shtator vazhduan aktivitetet në kuadër të fushatës "25 vjet ESHPI - Muaji i PI". Këto dy ditë u mbajtën aktivitete në Strumicë. Një .. Lexo më shumë

Publikuar më 13.09.2018
"25 vjet ESHPI - Muaji i PI" - Shtip
"25 vjet ESHPI - Muaji i PI" - Shtip

Në kuadër të fushatës "25 vjet ESHPI - Muaji i PI", të punësuarit e ESHPI kishin dy aktivitete këto dy ditë në Shtip. Një  mini seminar pë.. Lexo më shumë

Publikuar më 13.09.2018
Aktivitete për 25 vjetorin e Entit

Enti Shtetëror për Pronësi Industriale filloi aktivitetet për të shënuar 25 vjetorin e themelimit të Entit. Me këtë rast, delegacioni .. Lexo më shumë

Publikuar më 06.09.2018
Lista e përfaqësuësve është azhuruar

Të nderuar përdorues,  Ju informojmë që lista e përfaqesuesve e cila është e publikuar në web faqen tonë është e azhuruar me 27 Gusht 2018 .. Lexo më shumë

Publikuar më 27.08.2018
Muaji i PI - 25 vjet ESHPI
Muaji i PI - 25 vjet ESHPI

  Ky vit është vit i përvjetorit për Entin Shtetërore të Pronësisë Industriale - 25 vjet që nga themelimi i Entit (1993-2018). Me qëllim t&eu.. Lexo më shumë

Publikuar më 26.07.2018
U nënshkrua Memorandumi i Mirëkuptimit midis Entit Shtetëror Për Pronësi Industriale të Republikës së Maqedonisë dhe Drejtorisë së Përgjithshme të Pronësisë Industriale të Republikës së Shqipërisë
U nënshkrua Memorandumi i Mirëkuptimit midis Entit Shtetëror Për Pronësi Industriale të Republikës së Maqedonisë dhe Drejtorisë së Përgjithshme të Pronësisë Industriale të Republikës së Shqipërisë

Më 27 prill 2018, në Tiranë  u nënshkrua Memorandumi i Mirëkuptimit midis Entit Shtetëror Për Pronësi Industriale të Republikës së Maqedon.. Lexo më shumë

Publikuar më 05.05.2018
Delegacioni i Agjencisë për Pronësi Industriale të Republikës së Kosovës në vizit zyrtare në Republikën e Maqedonisë
Delegacioni i Agjencisë për Pronësi Industriale të Republikës së Kosovës në vizit zyrtare në Republikën e Maqedonisë

Drejtori i Entit Shtetëror për Pronësi Industriale, D-r.Safet Emruli, më datë 17 Prill 2018 priti delegacionin e Agjencisë për Pronësi Industriale të Repub.. Lexo më shumë

Publikuar më 19.04.2018
KUMTESË për provimin profesional për përfaqësues për pronësi industriale

KUMTESË Në bazë të neneve 279 dhe 280 nga Ligji për pronësi industriale (“Gazeta zyrtare e Republikës së Maqedonisë” nr. 21/09 dhe 24/2011) dh.. Lexo më shumë

Publikuar më 09.11.2017
Qeveria e Republikës së Maqedonisë miratoi Strategjinë Kombëtare të Pronësisë Industriale

Qeveria e Republikës së Maqedonisë, në sesionin e saj tridhjetë e një të mbajtur më 10/10/2017, miratoi Strategjinë Kombëtare të Pronësis&eu.. Lexo më shumë

Publikuar më 27.10.2017
Komente dhe rekomandime mbi Draft Strategjia Kombëtare për Pronësinë Industriale 2016-2018

Ju njoftojmë se Draft Strategjia Kombëtare për Pronësinë Industriale 2016-2018 është në fazën e miratimit nga Qeveria e Republikës së Maqedonis&e.. Lexo më shumë

Publikuar më 26.08.2017
Konferenca përmbyllëse e projektit të binjakëzimit Forcimi i zbatimit të të drejtave të pronësisë intelektuale

Sot, në amfiteatrin e Drejtorisë Doganore, u mbajt konferenca përmbyllëse e projektit të binjakëzimit Forcimi i zbatimit të të drejtave të pronësis&eu.. Lexo më shumë

Publikuar më 11.07.2017
Projekt-Strategjia Kombëtare për Pronësinë Industriale 2016-2020

Ju njoftojmë se Enti shtetëror për pronësi industriale publikoi në faqen zyrtare Projekt-Strategjinë 2016-2018. Presim komentet dhe rekomandimet tuaja deri në dat&eu.. Lexo më shumë

Publikuar më 13.02.2017
Konferencë për projektin “Mbështetje teknike të Entit Shtetëror për Pronësi Industriale”

Entit Shtetëror për Pronësi Industriale, me datë 25.11.2016, mbajti konferencë në të cilën prezantoi projekti “Mbështetje teknike të Entit Shtet.. Lexo më shumë

Publikuar më 29.11.2016
Për shkak të problmeve teknike web faqja dhe shërbimet tjera elektronike

Të nderuarë vizitor,  Për shkak të problmeve teknike më rrjetin e internetit web faqja e Entit dhe shërbimet tjera elektronike prej datës 1-5 Prill, 2016 nuk i.. Lexo më shumë

Publikuar më 05.04.2016
Asistencë Teknike për Zhvillimin e strategjisë kombëtare të pronësisë industriale 2016-2018 në kuadër të IPA TAIB 2011

Enti shtetëror për pronësi industriale i Republikës së Maqedonisë startoi prektin e finansuar nga Bashkimi Evropian për Zhvillimin e strategjisë kombëtare .. Lexo më shumë

Publikuar më 15.02.2016
Fuqizimi i zbatueshmerisë së të drejtave të pronësisë intelektuale

Enti Shtetëror për Pronësisë Industriale ka nisur një projekt binjakëzimi Fuqizimi i zbatueshmerisë së të drejtave të pronësisë intelektuale.. Lexo më shumë

Publikuar më 15.02.2016
Eventi që shënoi fillimin e Projektit të Binjakëzimit të BE-së "Forcimi i zbatimit të Drejtave të Pronësisë Intelektuale"

Më 28 janar 2016 u organizua eventi që shënoi fillimin zyrtar të projektit të Binjakëzimit për zbatimin e të Drejtave të Pronësisë Intelektuale.. Lexo më shumë

Publikuar më 15.02.2016
KUMTESЁ

Në bazë të neneve 279 dhe 280 nga Ligji për pronësi industriale (“Gazeta zyrtare e Republikës së Maqedonisë” nr. 21/09 dhe 24/2011) dhe nenet 2 dhe .. Lexo më shumë

Publikuar më 28.01.2016
26 Prill - Dita botërore e pronësisë intelektuale
26 Prill - Dita botërore e pronësisë intelektuale

Mesazhi i Drejtorit të Përgjithshëm të WIPO-s, Z.Francis Gurry me rastin e k ë saj dite Kur Bob Marley dhe Wailers shkruajtën melodinë e parë në Burnin&.. Lexo më shumë

Publikuar më 27.04.2015
K U M T E S Ё

Në bazë të neneve 279 dhe 280 nga Ligji për pronësi industriale (“Gazeta zyrtare e Republikës së Maqedonisë” nr. 21/09 dhe 24/2011) dhe nenet 2 dhe .. Lexo më shumë

Publikuar më 22.12.2014
Më 22 Shtator 2014, Enti Shtetëror i Pronësisë Industriale të Republikës së Maqedonisë nënshkroi një Marrëveshje Bashkëpunimi me OHIM
Më 22 Shtator 2014, Enti Shtetëror i Pronësisë Industriale të Republikës së Maqedonisë nënshkroi një Marrëveshje Bashkëpunimi me OHIM

Enti Shtetëror i Pronësisë Industriale mori pjesë në sesionin e 54 të Asamblesë së Përgjithshme të Organizatës Botërore të Pronësi.. Lexo më shumë

Publikuar më 13.10.2014
Hapja solemne të Info Point Qendrës në Tetovë

Tetovë, 10 shtator 2014 (e mërkurë) – Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore (OEMVP) në partneritet me Entin Shtetëror për Pronësi Industriale t.. Lexo më shumë

Publikuar më 11.09.2014
OEMVP prezanton Projektin: “Mbrojtja e Markës së Produkteve nga Bashkëpunimi Ndërkufitar”

Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore realizoi takimin inicues të Projektit: “Mbrojtja e Markës së Produkteve nga Bashkëpunimi Ndërkufitar” të.. Lexo më shumë

Publikuar më 07.08.2014
Udhëzim për hartimin e Strategjisë për pronësi industriale

Me mbështetjen e Organizatës boterore për pronësi intelektuale (WIPO) është sjellë Udhëzimi për hartimin e strategjisë së re për pronës.. Lexo më shumë

Publikuar më 29.01.2014
ESHPI festoi 20 vjetorin e themelimit

Me rastin e shënimit të 20 vjetorit të themelimit të Entit Shtetëror të Pronësisë Industriale dhe miratimi i Ligjit për pronësi Industriale u mbajt nj.. Lexo më shumë

Publikuar më 19.12.2013
Kumtesë për provimin prefesional për përfaqësues

Në bazë të neneve 279 dhe 280 nga Ligji për pronësi industriale (“Gazeta zyrtare e Republikës së Maqedonisë” nr. 21/09 dhe 24/2011) dhe nenet 2 dhe .. Lexo më shumë

Publikuar më 18.10.2013
ESHPI lëshoi në përdorim web faqen e re
ESHPI lëshoi në përdorim web faqen e re

ESHPI vuri në funksion web faqen e re e cila ka një dizajn të ri dhe një qasje të thejshtë gjatë përdorimit. Gjithashtu përpos faqes së re vuri në.. Lexo më shumë

Publikuar më 07.11.2013
Dita e Pronësisë intelektuale 26 Prill 2013
Dita e Pronësisë intelektuale 26 Prill 2013

Në drejtim të afirmimit të drejtave të pronësisë intelektuale, duke theksuar rolin e tyre të rëndësishëm në zhvillimin dhe integrimin e shkenc&eu.. Lexo më shumë

Publikuar më 07.11.2013
KUMTESË

Në bazë të neneve 279 dhe 280 nga Ligji për pronësi industriale (“Gazeta zyrtare e Republikës së Maqedonisë” nr. 21/09 dhe 24/2011) dhe nenet 2 dhe .. Lexo më shumë

Publikuar më 22.09.2013
KUMTESË

Në bazë të neneve 279 dhe 280 nga Ligji për pronësi industriale (“Gazeta zyrtare e Republikës së Maqedonisë” nr. 21/09 dhe 24/2011) dhe nenet 2 dhe .. Lexo më shumë

Publikuar më 22.09.2013
TAIEX misioni i ekspertëve “Lufta kundër barërave të falsifikuara si lëndë e ndjekjes penale”

Më 26 dhe 27 qershor të vitit 2012 në Shkup, u mbajt TAIEX misioni i ekspertëve “Lufta kundër barërave të falsifikuara si lëndë e ndjekjes penale&rdq.. Lexo më shumë

Publikuar më 22.09.2013
Dita botërore e pronësisë industriale - 26 prilli

Me rastin e Ditës botërore të pronësisë industriale, Enti shtetëror për pronësi industriale në Shkup më 26 dhe 27 prill të vitit 2012 në bas.. Lexo më shumë

Publikuar më 22.09.2013
Punëtoria TAIEX: “Kriminaliteti i organizuar në fushën e pronësisë industriale”

Më 23 prill të vitit 2012, në Shkup, u mbajt punëtoria TAIEX me temën “Kriminaliteti i organizuar në fushën e pronësisë industriale”. Në k.. Lexo më shumë

Publikuar më 22.09.2013
VENDIM I KËSHILLIT ADMINISTRATIV

Plotësim i Rregullores për tarifat dhe përshtatjen e vlerës së zvogëlimit të tarifave për raportin kërkimor shtesë europian aty ku raporti shtesë.. Lexo më shumë

Publikuar më 22.09.2013
Kuvendi i Republikës së Maqedonisë në seancën e dhjetë, të mbajtur më 26.09.2011 e miratoi Ligjin

Në seancën e dhjetë, të mbajtur më 26.09.2011, Kuvendi i Maqedonisë miratoi Ligjin për ratifikimin e Marrëveshjes mbi zbatimin e nenit 65 të Konventës.. Lexo më shumë

Publikuar më 22.09.2013
26 PRILL – DITA BOTËRORE E PRONËSISË INTELEKTUALE -2011

Dita Botërore e Pronësisë Intelektuale - 2011Dizajnimi i së ardhmesPorosi e drejtorit të përgjithshëm Dizajni prek çdo aspekt të kreativitetit njerë.. Lexo më shumë

Publikuar më 22.09.2013
Është nënshkruar Marrëveshja për Bashkëpunim ndërmjet Entit Shtetëror për Pronësi Industriale të RM dhe Zyrës së Pronësisë Industriale të Republikës së Kosovës

  Më 04 gusht të vitit 2010 në vizitë të Entit Shtetërorë për Pronësi Industriale të Republikës së Maqedonisë qëndroi nj&eum.. Lexo më shumë

Publikuar më 30.09.2013