| | Sitemap | EN | MK
Lajme për Patenta
Patenta e vitit 2023

Me rastin e 26 Prillit, Ditës Ndërkombëtare të Pronësisë Intelektuale, tradicionalisht për të 30-tën herë, Enti Shtetëror i Pronësisë I.. Lexo më shumë

Publikuar më 26.04.2024
Front Office - platforma për dorëzimin elektronik të kërkesave për patentë

Më 2 tetor 2023, Enti Shtetëror për Pronësi Industriale i Republikës së Maqedonisë së Veriut lançon Front Office platformën për dorëzimin .. Lexo më shumë

Publikuar më 02.10.2023
Patenti i vitit për vitin 2022

Enti Shtetëror i Pronësisë Industriale feston Ditën Botërore të Pronësisë Intelektuale më 26 Prill 2023. Njëkohësisht në këtë akti.. Lexo më shumë

Publikuar më 26.04.2023
Festimi i Ditës Ndërkombëtare të Pronësisë Intelektuale - 26 Prill 2023

Për të siguruar pjesëmarrjen më të madhe të grave në krijimin e veprave krijuese dhe inovatore si dhe promovimin e tyre në mbarë botën, Organizata Bot.. Lexo më shumë

Publikuar më 26.04.2023
Punëtori teknike për diskutimin dhe riorganizimin e të dhënave dhe procedurave për zbatimin e platformës e-patentë të zyrës së frontit

Më 15 dhjetor 2022, Enti Shtetëror per Pronësi Industriale i Republikës së Maqedonisë Veriore, në kuadrin e aktiviteteve të bashkëpunimit dypalësh, or.. Lexo më shumë

Publikuar më 29.12.2022
Punëtori teknike për implementimin e platformës Front Office për Patenta

Më 21-22 nëntor të vitit 2022, Enti Shtetëror për Pronësi Industriale (ESHPI) i Republikës së Maqedonisë së Veriut në kuadër të aktivit.. Lexo më shumë

Publikuar më 24.11.2022
Trajnim për dorëzimin elektronik të aplikimeve për PCT (Marrëveshja për Bashkëpunim Ndërkombëtar në Fushën e Patentave)

Në datat 11 dhe 12 tetor 2022, në ambientet e Drejtorisë së Përgjithshme të Pronësisë Industriale, në Tiranë, Republika e Shqipërisë, u zhvi.. Lexo më shumë

Publikuar më 17.10.2022
Aplikimi i patentave ndërkombëtare PCT nëpërmjet platformës ePCT

Ju informojmë që nga data 15.07.2022 përdoruesit mund të dërgojnë aplikime ndëkombëtare të patentave nëpërmjet platformës elektronike ePCT d.. Lexo më shumë

Publikuar më 18.07.2022
ESHPI shënon sot Ditën Botërore të Pronësisë Intelektuale

Enti Shtetëror i Pronësisë Industriale, më 26 prill, shënon Ditën Botërore të Pronësisë Intelektuale nëpërmjet:     - Dhënie.. Lexo më shumë

Publikuar më 27.04.2022
Takim me Presidentit e Zyrës Europiane të Patentave

Dje ESHPI morri pjesë në takimin e zhvilluar me Presidentin e Zyrës Europiane të Patentave, z. Antonio Campinos për të folur rreth forcimit të bashkëpunimit dhe.. Lexo më shumë

Publikuar më 25.06.2021
26 Prilli Dita Botërore e Pronësisë Intelektuale

Sot, më 26 Prill, Enti Shtetërorë i Pronësisë Industriale shënon Ditën Botërore të Pronësisë Intelektuale. Duke pasur parasysh kushtet e shkaktua.. Lexo më shumë

Publikuar më 11.05.2021
Indeksi i Patentave 2020

Teknologjitë mjekësore zënë vendin e parë në aplikimet evropiane të patentave • Zyra Evropiane e Patentave pranon 180 250 aplikime në vitin 2020 • Z.. Lexo më shumë

Publikuar më 26.03.2021
Seminari rajonal: Informacionet për patenta dhe bazat e të dhënave

Në organizim të Organizatës Botërore për Pronësi Intelektuale dhe Entit Shtetëror për Pronësi Industriale në Shkup u organizua një seminar rajona.. Lexo më shumë

Publikuar më 03.02.2020
Ekspozita e 12-të Ndërkombëtare e Shpikjeve të Grave "KIWIE 2019"

Seul, Republika e Koresë (20 – 23 qershor 2019) Në ekspozitën Ndërkombëtare të Shpikjeve të Grave "KIWIE 2019", të 12-tën me radhë, e.. Lexo më shumë

Publikuar më 10.02.2020
26 Prill - Dita Botërore e Pronësisë Intelektuale

26 prillin, Dita Botërore e Pronësisë Intelektuale, Enti Shtetëror për Pronësi Industriale i Republikës së Maqedonisë e shënoi me ceremonin tradiciona.. Lexo më shumë

Publikuar më 14.05.2018
Dita botërore e pronësisë intelektuale dhe Patenti i vitit 2017
Dita botërore e pronësisë intelektuale dhe Patenti i vitit 2017

Enti shtetëror për pronësi industriale më 26 prill 2018 do të mbajë manifestim për të shënuar Ditën Botërore të Pronësisë Intele.. Lexo më shumë

Publikuar më 24.04.2018
26 Prill, Dita Botërore të Pronësisë Intelektuale

26 prillin, Ditën Botërore të Pronësisë Intelektuale, Enti Shtetërorë për Pronësi Industriale të Republikës së Maqedonisë e shënoi.. Lexo më shumë

Publikuar më 28.04.2017
EPO ofron grante për hulumtime akademike

EPO lansoi Programin e ri për hulumtime akademike që ofron mbështetje financiare për hulumtime akademike mbi çështjet që lidhen me patentat. Programi do të ja.. Lexo më shumë

Publikuar më 28.04.2017
Patenta e vitit dhe 26 prilli - dita botërore e pronësisë intelektuale

Enti shtetëror për pronësi industriale i Republikës së Maqedonisë do ta shënojë 26 prillin, Ditën botërore të pronësisë intelektuale me.. Lexo më shumë

Publikuar më 25.04.2017
Thirje për aplikim në EQE

Çfarë është Projekti për Mbështetje të Kandidatëve për EQE (CSP)? Projekti për  Mbështetje të Kandidatëve është nj&eu.. Lexo më shumë

Publikuar më 06.04.2017
Punëtoria e përbashkët EPO-WIPO

Më 24 dhe 25 tetor 2016 në Shkup u mbajt punëtoria e përbashkët EPO-WIPO mbi përpunimin e të dhënave.  Në këtë punëtori, e bashkë-.. Lexo më shumë

Publikuar më 28.10.2016
ESHPI bëhet pjesë e Federated Patent Register

Që nga 4 Maji 2016, Enti shtetëror për pronësi industriale (ESHPI) të Republikës së Maqedonisë të dhënat e saja për patenta i bëri publike n.. Lexo më shumë

Publikuar më 05.05.2016
Programë për konkurencë, inovacione dhe sipërmarrësi për vitin 2015

Ministria e ekonomisë në Programën vjetorë për konkurencë, inovacione dhe sipermarrësi për vitin 2015 (“Gazeta zyrtare e Republikës së Maqedonis.. Lexo më shumë

Publikuar më 22.01.2015
Nënshkruhet marrëveshja bilaterale e bashkëpunimit
Nënshkruhet marrëveshja bilaterale e bashkëpunimit

Më 10 korrik 2014 në Mynih, u nënshkrua Marrëveshja bilaterale e bashkëpunimit ndërmjet drejtorit të Entit shtetëror për pronësi industriale, Dr. Safe.. Lexo më shumë

Publikuar më 16.07.2014
Ekspozita Ndërkombëtare e Grave shpikëse "KIWIE 2014" Seul, Korea e Jugut (16-19 maj 2014)

Në Ekspozitën ndërkombëtare të organizuar nga Organizata ndërkombëtare e grave shpikëse nga Korea "KIWIE 2014" e cila u mbajt nga 16-19 maj në Seul, Koreja.. Lexo më shumë

Publikuar më 16.06.2014
Punojmë së bashku në promovimin e njohurive, transferimin dhe komercializimin e të drejtave të pronësisë intelektuale

Enti shtetëror për pronësi industriale në bashkëpunim me Organizatën Botërore të Pronësisë Intelektuale më 20 dhe 21 maj 2014 organizon Punë.. Lexo më shumë

Publikuar më 19.05.2014
Ministria e Ekonomisë në Programin vjetor për konkurrencë, inovacione dhe sipërmarrësi për vitin 2014

Ministria e Ekonomisë në Programin vjetor për konkurrencë, inovacione dhe sipërmarrësi për vitin 2014 (Gazeta Zyrtare e RM nr. 7/2014) ka parashikuar masa përka.. Lexo më shumë

Publikuar më 11.02.2014
Përkthim të publikimeve për patenta në gjuhën shqipe dhe maqedone
Përkthim të publikimeve për patenta në gjuhën shqipe dhe maqedone

1) ARTET DHE TË DREJTAT E AUTORIT (shqip, maqedonisht) 2) SHPIKJE DHE PATENTË (shqip, maqedonisht) Përkthimi dhe adaptimi i këtyre publikimieve ishte rezultat i bashkëpunimi.. Lexo më shumë

Publikuar më 29.01.2014
Ekspozita Ndërkombëtare "Ide-Shpikje-Produkte të reja" IENA 2013

RaportngaPrezentimi i Republikës së Maqedonisë në Ekspozitën Ndërkombëtare "Ide-Shpikje-Produkte të reja" IENA 2013, Nirnberg, Gjermani (31.10.-3.11.2013) Del.. Lexo më shumë

Publikuar më 07.11.2013
Z.Benoa Batisteli, presidenti i Organizatës Europiane të Patentave, vizitoi RM
Z.Benoa Batisteli, presidenti i Organizatës Europiane të Patentave, vizitoi RM

  Mes 15-16.03.2012 në vizitë zyrtare të Republikës së Maqedonisë dhe të Entit shtetëror për pronësi industriale qëndroi delegacioni kat&.. Lexo më shumë

Publikuar më 07.11.2013
Punëtoria rajonale TAIEX "Krimi në fushën e pronësisë intelektuale”
Punëtoria rajonale TAIEX "Krimi në fushën e pronësisë intelektuale”

Në kuadër të instrumentit TAIEX për mbështetje të Komisionit Evropian, në bashkëpunim me Entin Shtetëror të Pronësisë Industriale, në d.. Lexo më shumë

Publikuar më 07.11.2013
Raport nga Prezentimi i RM-së në Ekspozitën Ndërkombëtare "Ide-Shpikje-Produkte të reja" IENA 2012

RaportngaPrezentimi i Republikës së Maqedonisë në Ekspozitën Ndërkombëtare"Ide-Shpikje-Produkte të reja" IENA 2012, Nirnberg, Gjermani (1-4 nëntor 2012) D.. Lexo më shumë

Publikuar më 22.09.2013
Ministri i ekonomisë Valon Saraçini dhe ministri i arsimit Pançe Kralev e promovuan projektin PATENTI.MK

Sot në hapësirat e Ministrisë së arsimit, u mbajt pres konferencë në të cilën ministri për ekonomi Valon Saraçini, ministri për arsim dhe shken.. Lexo më shumë

Publikuar më 22.09.2013
Shpikjet nga Republka e Maqedonase në Ekspozitën ndërkombëtare KIWIE 2012, Seul

Enti shtetëror për pronësi industriale i Republikës së Maqedonisë morri pjesë në Ekspozitën ndërkombëtare “Inovacionet e femrave shpikë.. Lexo më shumë

Publikuar më 22.09.2013
Seminaret e organizuara në bazë të bashkëpunimit bilateral Entit shtetëror për Pronësi Industriale dhe Zyrës Europiane të Patentave

Seminaret e organizuara në bazë të bashkëpunimit bilateral Entit shtetëror për Pronësi Industriale dhe Zyrës Europiane të Patentave-  Seminar me tem&e.. Lexo më shumë

Publikuar më 22.09.2013