| | Sitemap | EN | MK
Shpërblehen tre shpikjet më inovative maqedonase në kuadër të MAKINOVA 2021

Enti Shtetëror për Pronësisë Industriale si institucion në kuadër të aktiviteteve promovuese të të drejtave të pronësisë industriale, prej vitesh ka mbështetur mbajtjen e ekspozitave të shpikjeve, inovacioneve, produkteve të reja, dizajnit industrial dhe krijimtarinë e të rinjvesi dhe merr pjesë në ceremoninë e ndarjes së çmimeve, përmes anëtarëve të saj në komision. Tradicionalisht çdo vit, Entindan pllakata dhe shpërblime në para në kategorinë e patentës/dizajnit të patentuar ose të mbrojtur, inovatore grua dhe inovatorii ri.

Në 42-ën Makinova dhe 19-ën Ekonova 2021, organizuar nga SPATUM, e cila u mbajt on-line për shkak të pandemisë, në periudhën 08-10 nëntor 2021, Enti Shtetëror për Pronësisë Industriale ndau këto shpërblime:

  1. Pllakë për inovatorengrua për inovacionin “Ramp automatike për parking”, iu nda prof. Seniha Brzeva dhe prof. Olivera Tanevska
  2. Pllakë për inovator të ri iu nda studentit Marijan Bagevski, për inovacionin "Thikë termoelektrike me kontroll automatik të temperaturës"
  3. Pllakë për inovator të ri iu nda studentes Jovana Dimitrova, për inovacionin “Ploter vertikal”.

Ky eveniment konfirmoi edhe një herë kreativitetin, përkushtimin dhe angazhimin e inovatorëve e veçanërisht të inovatorëve të rinj në realizimin dhe prezantimin e shpikjeve të tyre.17.11.2021


Foto galeria