| | Sitemap | EN | SQНовости
Front Office - одржување и надградба успешно завршени (update)

Датум: 25.03.2024 17:15ч   Почитувани корисници на Front Office, Ве известуваме дека одржувањето и надградбата с.. читај повеќе

Објавено на 25.03.2024
Front Office одржување и надградба во понеделник, 25.03.2024 година од 08:00 до 14:00 часот

Почитувани корисници на Front Office, Ве известуваме дека во понеделник, 25.03.2024 година од 08:00 до 14:00 часот е закажано о.. читај повеќе

Објавено на 19.03.2024
Државниот завод за индустриска сопственост на Република Северна Македонија ќе започне со примена на “CP5”

Државниот завод за индустриска сопственост на Република Северна Македонија (ДЗИС) го објавува документот за практика кој се однесу.. читај повеќе

Објавено на 06.03.2024
Директорот на ДЗИС ги пречека претставниците на Европската патентна канцеларија

На 26 февруари 2024 година, директорот на ДЗИС, г-дин. Блерим Идризи ја пречека делегацијата на Европската патентна канцеларија, г.. читај повеќе

Објавено на 26.02.2024
Љундрим Пачуку назначен за заменик директор на ДЗИС

На 13 Февруари Љундрим Пачуку официјално ја презема функцијата заменик директор на Државниот завод за индустриска сопственост. Ис.. читај повеќе

Објавено на 19.02.2024
Одлука за избор на кандидати по Интерен оглас 01/2023

Одлука за избор на кандидати за пополнување на работните места со унапредување по пат на Интерен оглас број 01/2023.   .. читај повеќе

Објавено на 12.12.2023
30 години Државен завод за индустриска сопственост

На 7ми декември Државниот завод за индустриска сопственост на Република Северна Македонија одбележа 30 години од неговото постоење.. читај повеќе

Објавено на 07.12.2023
Директорот на ДЗИС ја пречека делегацијата од ЕУИПО

Директорот Блерим Идризи на 06.12.2023 г. во просториите на ДЗИС, оствари билатерална средба со г-н Ибон Ормазабaл од Секторот за .. читај повеќе

Објавено на 06.12.2023
Директорот Идризи ја пречека делегацијата од Бугарија

На 06.12.2023 година во просториите на Државниот завод за индустриска сопственост на Република Северна Македонија се одржа билатер.. читај повеќе

Објавено на 06.12.2023
Директорот на ДЗИС ја пречека делегацијата од WIPO

Директорот на Државниот завод за индустриска сопственост Блерим Идризи на 06.12.2023 година, одржа состанок со г-дин Хабиб Асан, д.. читај повеќе

Објавено на 06.12.2023
Соопштение за стручен испит за застапници

Врз основа на членовите 279 и 280 од Законот за индустриската сопственост (“Службен весник на Република Македонија” бр.. читај повеќе

Објавено на 05.12.2023
Интерен оглас 01/2023

Оглас Пријава Датум на публикување: 23/11/2023 година Краен рок на аплицирање: 27/11/2023 година читај повеќе

Објавено на 23.11.2023
Јавен повик

Јавен повик за избор на правно лице кое врши дејност или поседува дозвола за собирање иили транспортирање,  преработка,  .. читај повеќе

Објавено на 14.11.2023
Меѓународна изложба 44- MАКИНОВА 2023 и 21- ЕКОНОВА 2023

Во знак на долгогодишна соработка со Народна Техника и Сојузот на пронајдувачи и автори на технички унапредувања – СПАТУМ, п.. читај повеќе

Објавено на 13.11.2023
Се одржа 4-та седница на Координативното тело за интелектуална сопственост

На 1 ноември 2023 година се одржа четвртата седница на Координативното тело за интелектуална сопственост. На состанокот учествуваш.. читај повеќе

Објавено на 01.11.2023
Одржувањето на Front Office е завршено

Почитувани,  Одрживањето на Front Office е завршено успешно, и сега мошете да продолжите со користење на платформата и со по.. читај повеќе

Објавено на 19.10.2023
Одржување на Front Office од 10:00 до 14:00

Почитувани,  Утре на 19.10.2023 од 10:00 до 14:00 се планира одржување на Front Office. Ве замолуваме за наведениот пе.. читај повеќе

Објавено на 18.10.2023
Директорот на ДЗИС ги пречека колегите од Република Косово

Директорот на ДЗИС, г. Блерим Идризи денеска во работните простории, ја пречекуваше делегацијата на Агенцијата за индустриска сопс.. читај повеќе

Објавено на 27.09.2023
Front Office - платформа за поднесување на пријави на патент

Државниот завод за индустриска сопственост на Република Северна Македонија на 02 октомври 2023 ја пушта во употреба Front Office п.. читај повеќе

Објавено на 26.09.2023
Се одржа 3-та седница на Координативното тело за интелектуална сопственост

На 20 мај 2023 година се одржа третата седница на Координативното тело за интелектуална сопственост. Во рамки на состанокот се ра.. читај повеќе

Објавено на 25.09.2023
4-то издание на Конференцијата за посредување во Ителектуалната сопственост

На 19 и 20 Октомври 2023 година, ќе се одржи 4-то издание на Конференцијата за посредување во Ителектуалната сопственост. Овој на.. читај повеќе

Објавено на 18.08.2023
Потпишан меморандум за разбирање помеѓу ДЗИС и ЕУИПО

Потпишан меморандум за разбирање за билатерална соработка помеѓу Државниот завод за индустриска сопственост на Република северна.. читај повеќе

Објавено на 19.07.2023
Потпишување на меморандум за соработка меѓу Република Северна Македонија и Република Албанија

Директорот на Државниот завод за индустриска сопственост г. Блерим Идризи денеска престојуваше во официјална посета на Тирана, Реп.. читај повеќе

Објавено на 05.06.2023
Се одржа 2-та седница на Координативното тело за интелектуална сопственост

На 9 мај 2023 година се одржа втората седница на Координативното тело за интелектуална сопственост. Во рамки на состанокот се усво.. читај повеќе

Објавено на 09.05.2023
Патент на годината за 2022 година

Државниот завод за индустриска сопственост го одбележува Светскиот ден на интелектуална сопственост 26-ти април 2023. Воедно на ов.. читај повеќе

Објавено на 26.04.2023
Се одржа Конференцијата „Интелектуалната сопственост и жените, иновациите и креативноста“

Во рамките на билатералната соработка со Агенцијата за индустриска сопственост на Република Косово, 🇽🇰 како и заеднички да го пр.. читај повеќе

Објавено на 26.04.2023
26 април - Денот на интелектуална сопственост

По повод 26 април -Денот на интелектуалната сопственост, претставници на Државниот завод за индустриска сопственост учествуваа на .. читај повеќе

Објавено на 25.04.2023
Одбележување на меѓународниот ден на интелектуална сопственост - 26 април 2023 година

Со цел да се обезбеди поголемо учество на жените во создавање на креативни и иновативни творби како и нивната промоција во светски.. читај повеќе

Објавено на 24.04.2023
Се одржа стручниот испит за застапници

На 05 април 2023 година, во просториите на Правниот факултет “Јустинијан Први” се одржа стручниот испит за застапници... читај повеќе

Објавено на 06.04.2023
Известување за назначување на новиот Директор на ДЗИС

На 9 Mарт, 2023 г. Блерим Идризи официјално ја презема функцијата на в.д. Директор на Државниот завод за индустриска сопственост.&.. читај повеќе

Објавено на 14.03.2023
Се одржа 1-та седница на Координативното тело за интелектуална сопственост (КТИС) во 2023 година

На 31 јануари 2023 година се одржа првата седница на Координативното тело за интелектуална сопственост. На седницата се разговара.. читај повеќе

Објавено на 31.01.2023
Денес во Брисел започна билатералниот скрининг за Поглавјето 7 - Право на интелектуална сопстеност од Кластерот 2 - Внатрешен пазар

Денес во Брисел започна билатералниот скрининг за Поглавјето 7 - Право на интелектуална сопстеност од Кластерот 2 - Внатрешен паза.. читај повеќе

Објавено на 25.01.2023
Техничка работилница за дискусија и ажурирање на податоци и постапки за имплементација на Front Office е-платформа за патенти

На 15 декември 2022 година, Државниот завод за индустриска сопственост (ДЗИС) на Република Северна Македонија, во рамките на билат.. читај повеќе

Објавено на 15.12.2022
Соопштение за стручен испит за застапници

Врз основа на членовите 279 и 280 од Законот за индустриската сопственост (“Службен весник на Република Македонија” бр.. читај повеќе

Објавено на 05.12.2022
Техничка работилница за имплементација на Front Office е-платформа за патенти

На 21-22 ноември 2022 година, Државниот завод за индустриска сопственост (ДЗИС) на Република Северна Македонија, во рамките на бил.. читај повеќе

Објавено на 24.11.2022
Се одржа 11-та седница на Координативното тело за интелектуална сопственост

На 24 ноември 2022 година се одржа единаесеттата седница на Координативното тело за интелектуална сопственост. На седницата се раз.. читај повеќе

Објавено на 24.11.2022
ДЗИС започнува со користење на Хармонизираната база на податоци на производи и услуги (HDB) на ЕУИПО
ДЗИС започнува со користење на Хармонизираната база на податоци на производи и услуги (HDB) на ЕУИПО

Од 21 ноември 2022 година Државниот завод за индустриска сопственост (ДЗИС) преку алатката TMClass на EUIPO започнува целосно да ј.. читај повеќе

Објавено на 22.11.2022
Меѓународна изложба 43- Mакинова 2022 и 20- Еконова 2022

И оваа година, во знак на соработката со Народна Техника и Сојузот на пронајдувачи и автори на технички унапредувања – СПАТУ.. читај повеќе

Објавено на 10.11.2022
Се одржа 10-та седница на Координативното тело за интелектуална сопственост

На 28 септември 2022 година се одржа десеттата седница на Координативното тело за интелектуална сопственост. На седницата се разго.. читај повеќе

Објавено на 17.10.2022
Обука за електронско поднесување пријава за PCT (Договор за меѓународна соработка во областа на патентите)

На 11 и 12 Октомври 2022 година во простроиите на Генералниот директорат за индустриска сопственост, во Тирана, Република Албанија.. читај повеќе

Објавено на 17.10.2022
Објаснувачки скрининг на Северна Македонија за Поглавје 7 – Право на интелектуална сопственост, во Брисел

На 12/10/2022 година во Брисел, се одржа состанокот за објаснувачкиот скрининг помеѓу претставници на Европската комисија и претст.. читај повеќе

Објавено на 13.10.2022
Соопштение

На 13 октомври 2022 година директорот на Државниот завод за индустриска сопственост м.р.Ибуш Јусуфи додели решенија за унапредувањ.. читај повеќе

Објавено на 13.10.2022
Одлука за избор на кандидати по Интерен оглас 01/2022

Одлука за избор на кандидати за пополнување на работните места со унапредување по пат на Интерен оглас број 01/2022.   .. читај повеќе

Објавено на 04.10.2022
Интерен оглас 01/2022

Oглас Пријава Датум на публикување: 21/09/2022 година Краен рок на аплицирање: 25/09/2022 година   читај повеќе

Објавено на 21.09.2022
Државниот завод за индустриска сопственост на Република Северна Македонија ќе започне со примена на „CP4“

Државниот завод за индустриска сопственост на Република Северна Македонија (ДЗИС) го објавува ДОКУМЕНТОТ ЗА ПРАКТИКАТА за обемот н.. читај повеќе

Објавено на 01.09.2022
Известување

Почитувани, Државниот завод за индустриска сопственост почнувајќи од 1-ви Август, 2022 е спремен да прима документација на новата.. читај повеќе

Објавено на 29.07.2022
Состанок помеѓу претставници на ЕУИПО и националните заводи за интелектуална сопственост на земјите од Западен Балкан
Состанок помеѓу претставници на ЕУИПО и националните заводи за интелектуална сопственост на земјите од Западен Балкан

На 15.07.2022 година во Женева, на маргините на Генералното собрание на Светската организација за интелектуална сопственост, се .. читај повеќе

Објавено на 19.07.2022
Известување

  Почитувани, Државниот завод за индустриска сопственост поради преселба на новата локација на ул. Даме Груев 14, Катна.. читај повеќе

Објавено на 18.07.2022
Поднесување на меѓународниа пријави PCT преку ePCT

Ве информираме дека од 15.07.2022 може да се поднесуваат меѓународни пријави преку е-платформата ePCT со избирање на ДЗИС на Репуб.. читај повеќе

Објавено на 15.07.2022
Известување - преселување на нова локација

Почитувани Ве известуваме дека Државниот Завод за Индустриска Сопственост ќе има прекин на работа на 14.07.2022 година од 14:00-1.. читај повеќе

Објавено на 14.07.2022
Повеќе новости