| | Sitemap | EN | MK
Patent i Vitit 2003 "Pengues polimerik për lëshimin e fletëve të çelikut"

Patent i vitit 2003 është shpikja “Pengues polimerik për lëshimin e fletëve të çelikut” nga autorët  prof. Dr Toma Grçev, prof. Dr Trajçe Stafilov, prof. Dr Kata Vasileva dhe. inxh. dip.Maja Cvetkovska.
Organizata Botërore e Pronësisë Intelektuale ndau shpërblimin “Shpikjen më të mire”, “Shpikësja  femër"  dhe  “Shpikësi më i ri “.
Çmimin për shpikjen më të mirë, u dha shpikjes “Sistemi për absorbimin e gazrave dalëse” shpikësit  z.Vanço  Dimitrov. Ky zbulim është bartës i çmimit Grand Pri në vitin 1996 në panairin botëror “Bruksel-EUREKA” dhe Medalje të Artë në ekspozitën botërore të Shpikjes dhe Risive në fushën e mbrojtjes së mjedisit dhe të ujit të pishëm, Kazablanka, Maroko, 1998. Çmimi “Shpikësja grua” ju dha znj. Sava  Rangelova për shpikjen  “Procedura  për fitimin e produkteve të qumështit për lyerje dhe pije të pasuruar me vajra natyrore bimore esenciale".  Çmimi “Shpikësi më i ri” ju dha  Petar Stojanovski për shpikjen “ Pajisje për mbajtjen e shisheve”.

Publikuar më 07.12.2003