| | Sitemap | EN | SQ125-годишнината на Унгарскиот завод за интелектуална сопственост

Денес, директорот на Државниот завод за индсутриска сопственост, г. Горан Герасимовски учествуваше на манифестацијата по повод 125-годишнината од формирањето на Унгарскиот завод за интелектуална сопственост, што беше организирана во Будимпешта, каде, покрај другите, учествуваа и претставници на СОИС, ЕУИПО и ЕПО.
Малите и средни претпријатија се 'рбетот на многу економии, вклучително и Унгарија. За време на дискусиите на тркалезната маса се дискутираше за традицијата, иновативноста и заштитата на интелектуалната сопственост.

01.03.2021


Галерија на слики