| | Sitemap | EN | SQДЗИС на вебинар на СОИС: Интелектуалната сопственост и вештачка интелигенција

Државниот завод за индустриска сопственост учествуваше на третата сесија на Вебинарот на Светска организација за интелектуална сопственост (СОИС). Темата беше „Интелектуална сопственост и вештачка интелигенција”.

Вебинарот го отвори г-дин Дарен Танг, Генерален директор на оваа организација.

Се дискутираше за неверојатниот потенцијал за развој и огромниот придонес кон сите области што вештачката интелегенција ги има во светот. Токму затоа, вештачката интелигенција влијае директно на полето на Интелектуална сопственост. Врз основа на овие факти, ќе се развиваат постојните ИП системи, ќе се редефинира концептот на пронаоѓач и ќе се одредат различни категории на вештачка интелегенција (AI) за пронајдоци.

04.11.2020


Галерија на слики