| | Sitemap | EN | SQИзвестување за назначување на новиот Директор на ДЗИС

Денеска досегашниот заменик директор Горан Герасимовски официјално ја презема функцијата на в.д. Директор на Државниот завод за индустриска сопственост.
„Подготвени за нови предизвици продолжуваме да работиме транспарентно и неуморно. Со заштита на интелектуалните права ја движиме македонската економија напред, поттикнуваме иновации и создаваме услови младите да ги реализираат своите таленти дома“, истакнува Герасимовски.
Сите вработени во Државниот завод за индустриска сопственост истакнаа благодарност до д-р Сафет Емрули, кој претходните години раководеше со оваа инситуција. Заводот продолжува со тековните, но и дополнителни активности, во согласност со приоритетите на новото раководство. Целта е да се истакне важноста на заштитата на интелектуалните права и големиот придонес кој иновациите го имаат за развој на економијата и државата.

27.10.2020


Галерија на слики