| | Sitemap | EN | SQ
Работно време

Државниот завод за индустриска сопственост работи секој ден од Понеделник-Петок, од 08.00 до 16.00, освен државните празници кога ДЗИС е затворен. Во листата подолу може да најдете информации за работното време и да ги видите деновите за државни празници кога Заводот не работи.


Прием на документи: 10:00h - 13:00h (понеделник-петок)
Пауза: 12:00h - 12:30h (понеделник-петок)

Државни празници во Република Северна Македонија

*Доколку државните празници паѓаат во недела, наредниот ден се смета за неработен.

Празник Датум
Нова година 01/01/2023
Божиќ 07/01/2023
1 Maj - Ден на трудот 01/05/2023
Св. Кирил и Методиј 24/05/2023
Илинден 02/08/2023
Рамазан Бајрам 28/06/2023
Ден на незавиност 09/09/2023
Ден на народното востание 11/10/2023
Ден на македонската револуционерна борба 23/10/2023
Св. Климент Охридски 08/12/2023