| | Sitemap | EN | MK
Nënshkruhet memorandumi për bashkëpunim në sferën e Pronësisë Industriale mes Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Republikës së Shqipërisë

Drejtori i Entit Shtetërorë për Pronësi Industriale z. Blerim Idrizi sot qëndroi për vizitë zyrtare në Tiranë të Republikë së Shqipërisë, konkretisht në zyrat e Drejtorisë së Përgjithshme të Pronësisë Industriale, ku u mirëprit nga Drejtoresha e Përgjithshme e Pronësisë Industriale znj. Rovena Beqiraj.

Qëllimi i këtij takimi ishte firmosja e marëveshjes për bashkëpunim në sferën e Pronësisë Industriale me qëllim thëllimin e bashkëpunimit midis dy shteteve.

Të dy homologët i shprehën njëri–tjetrin vullnetin dhe dëshirën e mirë për të bashkëpunuar në këtë fushë me qëllim rritjen e ndërgjegjësimit për të drejtat e pronësisë industriale, duke siguruar në këtë mënyrë një zbatim sa më efikas të këtyre të drejtave për shtetet respektive.

Aktivitete të përbashkëta do të organizohen në vijim midis dy zyrave tona.

Gjithashtu në këtë takim mori pjesë edhe Drejtori i Përgjithshëm i Agjensisë për Pronësi Industriale të Republikës së Kosovës z. Isa Dukaj. Ky takim ishte si rezultat i një bashkëpunimi shumë të mirë ndërmjet tre shteteve tona.

Të tre zyrat dakordësuan me njëri-tjetrin për organizimin e aktiviteteve dhe bashkërendimin e iniciativave të përbashkëta, kryesisht me fokus, promovimin dhe ndërgjegjësimin e të drejtave të pronësisë industriale, zbatimin e tyre, por dhe aktivitete që lidhen me promovimin e treguesve gjeografikë.05.06.2023


Foto galeria