| | Sitemap | EN | MK
Fjalimi i Drejtorit të Përgjithshëm të WIPO-s Daren Tang me rastin e 26 Prillit

“Ky mesazh është për të rinjtë që po punojnë për të përmirësuar botën tonë. Ju jeni krijuesit e ndryshimeve që na ndihmoni të bëhemi më të fortë nga pandemia. Kush po udhëheq luftën për drejtësinë klimatike dhe kush do të mundë rrugën drejt një bote më të shëndetshme, më të drejtë dhe më harmonike. Ju keni idetë. Ju keni pasionin. Ju e dini se çfarë nevojitet për të trajtuar sfidat lokale dhe globale dhe sapo po filloni. Nga shpikësit vietnamezë që kanë dalë me një përkrenare që mbron punëtorët e vijës së parë kundër COVID-19. Për adoleshentët nga aplikacioni i ri i cili nxit zhvillimin e turizmit atje deri tek dizajnerët indianë që kanë gjetur një mënyrë të re për të mbrojtur fëmijët nga sëmundjet duke financuar larjen e duarve brezat tuaj duke dëshmuar edhe një herë se mosha nuk është pengesë për zbulimin.

Në Organizatën Botërore të Pronësisë Intelektuale, pjesë e Kombeve të Bashkuara, detyra jonë është të mbështesim inovatorët dhe krijuesit në mbarë botën. Pronësia intelektuale mund të ndihmojnë për t'i kthyer idetë tuaja në realitet. Shabllonat, markat tregtare, dizajnet, e drejta e autorit, këto nuk janë vetëm të drejta ligjore të thata, ato janë mjete të fuqishme që mund t'ju ndihmojnë të realizoni qëllimet tuaja dhe të krijoni ndikim aty ku nevojitet më shumë. Kudo që të jeni në botë në çfarëdo lloj karburanti që qëndrojnë ambiciet tuaja, IP mund të ndihmojë në sjelljen e ndryshimit që dëshironi të shihni. Pra, inovatorë dhe krijues, kjo është bota juaj për të formuar. Kjo është koha juaj. Le të punojmë së bashku për të ndërtuar një të ardhme më të mirë dhe për ta bërë IP-në të funksionojë për të gjithë, kudo.” u shpreh Drejtori i Përgjithshëm i WIPO-s Daren Tang me rastin e 26 Prillit.

Linku: https://www.wipo.int/ip-outreach/en/ipday/26.04.2022