| | Sitemap | EN | MK
Vizitë nga Zyra për Pronësi Intelektuale e Bashkimit Europian (EUIPO)

Me datë 14.12.2021 Zyra për pronësi intelektuale e Bashkimit Europian (EUIPO) filloi orgazimin e një puntorie teknike me shtetet anëtare të CEFTA-s për të vlersuar dhe krijuar një projekt disa vjeçar të financuar nga Bashkimi Europian, më saktë nga EUIPO.

Në mëngjesin e sotëm, delegacioni nga ana e EUIPO-s vizitoi Entin për pronësi industriale (ESHPI) për të prezentuar dhe diskutuar në këtë temë. Delegacioni u prit nga ana e zv. Drejtorit Blerimi Idrizi, i cili rikthesoi se ESHPI qëndron pranë ideve të partnëreve ndërkombëtarë, të cilët avancojnë proceset dhe të drejtat e pronësise intelektuale. Gjithashtu u theksua se bashkëpunimi bilateral ndërmjet të dy instituioneve do të fokusohet edhe më shumë për të konvegjuar praktikat dhe mjetet teknike, të cilat praktikohen në të gjitha vendet anëtare të EUIPO-s. ESHPI vlerëson se kjo ide është e mirëseardhur për rajonin e Ballkanit Perëndimor, veçanërisht në kohë kur Qeveria e Maqedonisë së Veriut ka nënshkruar marrëveshjen për Ballkanin e Hapur.

Me çrast Zv. Drejtori në shenjë respekti i falemenderoi dhe ju dhuroi mysafirëve dhurata.14.12.2021


Foto galeria