| | Sitemap | EN | SQ
Креирање на корисничка сметка чекор по чекор

Чекор 1. Пристапете до URL-то: https://e-prijava.ippo.gov.mk

Чекор 2. 

Чекор 3. Внесете ги вашите податоци и кликнете на копчето Create account

Чекор 4. Отворете го вашиот маил за да продолжите со следните чекори за креирање на корисничка сметка

Чекор 5. Кликнете на копчето Set a password for your EPO account (ова корисничка сметка е валидна само за Front Office)

Чекор 6. Внесета лозинка според бараните услови

Чекор 7. За користење на дупла верификација изберете една од опциите (во овој пример ќе користиме верификација со СМС порака)

Чекор 8. Избере ја трета опција (телефон)

Чекор 9. Изберете држава и внесете број на мобилен телефон

Чекор 10. Внесете го римениот код на СМС 

Чекор 11. Кликнете на Finish

Чекор 12.  Вашата корисничка сметка е успешно креирана (отворете нов прозор) и одете на Чекор 13. 

 Чекор 13. Пристапете до URL-то: https://e-prijava.ippo.gov.mk и кликнете на копчето Sign In

 

 Чекор 14: Внесете емаил адреса

 

 Чекор 15: Внесете лозинка и кликнете на копчето Verify

Чекор 16. Кликнете на копчето Receive a code via SMS

 Чекор 17. Внесете го примениот код на СМС и кликнете на копчето Verify

 Чекор 19. Вие треба да сте логирани на порталот

 

 

Објавено на 15.10.2023