| | Sitemap | EN | SQСе одржа 9-та седница на Координативното тело за интелектуална сопственост

На 30 јуни 2022 година се одржа деветтата седница на Координативното тело за интелектуална сопственост. На седницата се разговараше за тековните и идни активности на телото.

Раководителот Блерим Идризи најави организирање на координирани акции во наредниот период со цел елиминирање на предусловите за понатамошно ставање во промет на фалисфикувани односно пиратски производи, како една од улогите на Координативното тело заради заштита на правата на интелектуална сопственост.

30.06.2022