| | Sitemap | EN | SQСе одржа 42-ри Меѓувладина комитет за интелектуална сопственост и генетски ресурси, традиционално знаење и фолклор

Минатата недела директорот на ДЗИС учествуваше на 42-иот Меѓувладин комитет за интелектуална сопственост и генетски ресурси, традиционално знаење и фолклор, што се одржа од 28 февруари до 4 март 2022 година во Женева, Швајцарија.
За време на престојот, г. Јусуф одржа низа различни состаноци.
Тој беше пречекан од страна на амбасадорката Теута Агаи Демјаха, при што се разговараше за зајакнување на соработката меѓу двете институции.
Исто така, г. Јусуфи се сретна со претставниците на СОИС (WIPO) за да се координираат за продолжување на соработката, како членка на оваа организација.

07.03.2022


Галерија на слики