| | Sitemap | EN | SQНовости за Трговски марки
Државниот завод за индустриска сопственост на Република Северна Македонија ќе започне со примена на “CP5”

Државниот завод за индустриска сопственост на Република Северна Македонија (ДЗИС) го објавува документот за практика кој се однесу.. читај повеќе

Објавено на 06.03.2024
ДЗИС започнува со користење на Хармонизираната база на податоци на производи и услуги (HDB) на ЕУИПО
ДЗИС започнува со користење на Хармонизираната база на податоци на производи и услуги (HDB) на ЕУИПО

Од 21 ноември 2022 година Државниот завод за индустриска сопственост (ДЗИС) преку алатката TMClass на EUIPO започнува целосно да ј.. читај повеќе

Објавено на 22.11.2022
Државниот завод за индустриска сопственост на Република Северна Македонија ќе започне со примена на „CP4“

Државниот завод за индустриска сопственост на Република Северна Македонија (ДЗИС) го објавува ДОКУМЕНТОТ ЗА ПРАКТИКАТА за обемот н.. читај повеќе

Објавено на 01.09.2022
"Liaison Meeting" за трговски марки и соработка

  На 21 и 22 март 2022 година, директорот на Државниот завод за индустриска сопственост, г. Ибуш Јусуфи беше во официјална.. читај повеќе

Објавено на 23.03.2022
Државниот завод за индустриска сопственост го имплементира “СР3“

Државниот завод за индустриска сопственост (ДЗИС) го објавува ДОКУМЕНТОТ ЗА ПРАКТИКАТА (СР3),врз основа на кој се определува кога .. читај повеќе

Објавено на 14.02.2022
Австралија стана членка на TMview
Австралија стана членка на TMview

Од 6 Aприл, 2020 година, базата на трговски марки на Заводот за интелектуална сопственост на Австралија (IP Australia) се јавно .. читај повеќе

Објавено на 06.04.2020
Ажурирана базата на трговкси марки

Почитувани корисници, Ве информираме дека базата на податоци за трговски марки која е достапна на нашата веб страна е ажурирана.. читај повеќе

Објавено на 18.09.2018
Известување - семинар на тема “Најнови случувања во Мадридскиот систем за меѓународна регистрација.."

  Државниот завод за индустриска сопственост на Република Македонија (ДЗИС) во соработка со Светската организација за инте.. читај повеќе

Објавено на 10.12.2017
ДЗИС на Република Македонија стана членка на TMview
ДЗИС на Република Македонија стана членка на TMview

Од 27 Јули, 2015 година, Државниот завод за индустриска сопственост (ДЗИС) на Република Македонија ги направи јавно достапни сво.. читај повеќе

Објавено на 27.07.2015
Државниот завод за индустриска соптсвеност се приклучи во TMclass
Државниот завод за индустриска соптсвеност се приклучи во TMclass

Од 20 Април 2015 година, Државниот завод за индустриска сопственост (ДЗИС), Завод за интелектуална сопственост на Босна и Херцег.. читај повеќе

Објавено на 20.04.2015