| | Sitemap | EN | SQНовости
Соопштение за стручен испит за застапници

Врз основа на членовите 279 и 280 од Законот за индустриската сопственост (“Службен весник на Република Македонија” бр.. читај повеќе

Објавено на 05.12.2022
Техничка работилница за имплементација на Front Office е-платформа за патенти

На 21-22 ноември 2022 година, Државниот завод за индустриска сопственост (ДЗИС) на Република Северна Македонија, во рамките на бил.. читај повеќе

Објавено на 24.11.2022
ДЗИС започнува со користење на Хармонизираната база на податоци на производи и услуги (HDB) на ЕУИПО
ДЗИС започнува со користење на Хармонизираната база на податоци на производи и услуги (HDB) на ЕУИПО

Од 21 ноември 2022 година Државниот завод за индустриска сопственост (ДЗИС) преку алатката TMClass на EUIPO започнува целосно да ј.. читај повеќе

Објавено на 22.11.2022
Меѓународна изложба 43- Mакинова 2022 и 20- Еконова 2022

И оваа година, во знак на соработката со Народна Техника и Сојузот на пронајдувачи и автори на технички унапредувања – СПАТУ.. читај повеќе

Објавено на 10.11.2022
Се одржа 10-та седница на Координативното тело за интелектуална сопственост

На 28 септември 2022 година се одржа десеттата седница на Координативното тело за интелектуална сопственост. На седницата се разго.. читај повеќе

Објавено на 17.10.2022
Обука за електронско поднесување пријава за PCT (Договор за меѓународна соработка во областа на патентите)

На 11 и 12 Октомври 2022 година во простроиите на Генералниот директорат за индустриска сопственост, во Тирана, Република Албанија.. читај повеќе

Објавено на 17.10.2022
Објаснувачки скрининг на Северна Македонија за Поглавје 7 – Право на интелектуална сопственост, во Брисел

На 12/10/2022 година во Брисел, се одржа состанокот за објаснувачкиот скрининг помеѓу претставници на Европската комисија и претст.. читај повеќе

Објавено на 13.10.2022
Соопштение

На 13 октомври 2022 година директорот на Државниот завод за индустриска сопственост м.р.Ибуш Јусуфи додели решенија за унапредувањ.. читај повеќе

Објавено на 13.10.2022
Одлука за избор на кандидати по Интерен оглас 01/2022

Одлука за избор на кандидати за пополнување на работните места со унапредување по пат на Интерен оглас број 01/2022.   .. читај повеќе

Објавено на 04.10.2022
Интерен оглас 01/2022

Oглас Пријава Датум на публикување: 21/09/2022 година Краен рок на аплицирање: 25/09/2022 година   читај повеќе

Објавено на 21.09.2022
Повеќе новости