| | Sitemap | EN | SQ
Работно време

Државниот завод за индустриска сопственост работи секој ден од Понеделник-Петок, од 08.30 до 16.30, освен државните празници кога ДЗИС е затворен. Во листата подолу може да најдете информации за работното време и да ги видите деновите за државни празници кога Заводот не работи.


Прием на документи: 08:30h - 15:00h (понеделник-петок)
Пауза: 12:00h - 12:30h (понеделник-петок)

Државни празници во Република Северна Македонија

*Доколку државните празници паѓаат во недела, наредниот ден се смета за неработен.

Празник Датум
Нова година 01/01/2019
Божиќ 07/01/2019
1 Maj - Ден на трудот 01/05/2019
Св. Кирил и Методиј 24/05/2019
Илинден 02/08/2019
Рамазан Бајрам 28/06/2019
Ден на незавиност 09/09/2019
Ден на народното востание 11/10/2019
Ден на македонската револуционерна борба 23/10/2019
Св. Климент Охридски 08/12/2019